Friday 13 February 2015

ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΒΡΩΜΗ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΜΑΚΑ, ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ, ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ


Μπρρρ...σαν πολύ κρύο να έπιασε τελευταία. Χιόνισε σχεδόν σε όλη την Αθήνα, δίνοντας μας την αφορμή να μείνουμε σπίτι, κάτω από τα παπλώματα, αγκαλιά με μια ζεστή σοκολάτα ή ένα πιάτο μακαρόνια! Σχεδόν ονειρικό για όσους εργάζονται πολλές ώρες και αναζητούν λίγες ώρες ξεκούρασης. 
Μαζί με την ξεκούραση, όμως, αναζητάμε και την ενέργεια το πρωί. Τι πιο ενεργειακό από λίγη βρώμη, ξερούς καρπούς, φυστικοβούτυρο και σκόνη Μάκα; Η σκόνη Μάκα έρχεται από την Λατινική Αμερική, στο κεντρικό Περού, έχοντας ιδιαίτερα τονωτικές ιδιότητες και μεγάλη ποσότητα σιδήρου. 



Kρεμώδης βρώμη με σκόνη Μάκα, φιστίκια Αιγίνης, φυστικοβούτυρο και μπανάνα

υλικά (για 1 άτομο)
4 κουταλιές βρώμη
2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1/4 της κούπας γάλα (αγελαδινό ή σόγιας, αμυγδάλου κλπ)
8-10 φιστίκια Αιγίνης (αποφλυωμένα)
1 1/2 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο
1/4 κουταλάκι σκόνη μάκα
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 μπανάνα ώριμη
1 κουταλάκι μέλι (κατά προτίμηση)

πώς θα το φτιάξω;
Ανακατέψτε μαζί σε ένα μπολάκι το γάλα, το γιαούρτι, τη βρώμη, τη σκόνη μάκα και την κανέλα με απαλές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα είδος χυλού. Χρησιμοποιήστε ένα βαζάκι ή ένα ποτήρι με μεγάλο στόμιο για να μεταφέρετε σιγά σιγά το μείγμα. Αφήνετε το βαζάκι σας ή ποτήρι στο ψυγείο τη διάρκεια της νύχτας ή για λίγες ώρες εάν επιθυμείτε να το φάτε την ίδια μέρα. 
Όταν το βγάλετε από το ψυγείο προσθέστε σε στρώσεις αρχικά τα φιστίκια, κατόπιν το μέλι (εάν το επιθυμείτε) και τέλος το φυστικοβούτυρο. Καλύψτε με ροδέλες φρέσκιας μπανάνας, λίγο ώριμης. Απολαύστε χωρίς ενοχές!



No comments :

Post a Comment